Sådan forebygger du rotteangreb

Du er ved at afspille en video på You Tube. Det vil placere en cookie på din PC/tablet/telefon.


Udfordringen

Der er meget, man selv kan gøre for at undgå at få besøg af rotter. Populært siger man, at der er én rotte pr. indbygger, men ingen ved nøjagtigt, hvor mange rotter der er - kun at bestanden kan vokse eksplosivt, hvis ikke den hele tiden bliver bekæmpet. Gift er ikke vejen frem, da det har fatale konsekvenser for resten af vores økosystem. Giften havner nemlig også i de rovdyr, som blandt andet lever af rotter. Derfor er forebyggelse ekstra vigtig.

Løsningen

Kommunerne har brug for hjælp fra borgerne i kampen mod rotter. Derfor er Viborg, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer kommuner gået sammen om en kampagne, der fortæller om, hvad du selv kan gøre for at forebygge mod rotter omkring boligen og begrænse rotternes levemuligheder.

Kampagnen indeholder otte korte animationsfilm, der beskriver de mest oplagte måder at forebygge rotteangreb på, eller til selv at undersøge, om du har rotter på din ejendom.

 

Resultatet

Hør Miljøsagsbehandler Claus Pedersen fortælle om resultaterne af at lave en tegnefilm om rottebekæmpelse til byens borgere.

Sidst opdateret: 25.02.2019