Tandplejen

Tandplejeinformation 1024x500

Udfordringen

Mundhygiejne er livsvigtig hos ældre borgere, der ikke længere selv er i stand til at varetage den daglige pleje af munden og tænderne. Bakterier fra mundhulen kan passere over i blodbanen og give blodpropper. Der er derfor en væsentlig opgave for plejehjemspersonale i at have opdateret indsigt og viden om dette - og som kan omsættes og anvendes i hverdagssituationer med borgere.

 

Løsningen

Der er udviklet en digital tandplejeguide med let tilgængelige animationer, som bl.a. viser, hvordan man hjælper med mundhygiejne, hensigtsmæssige arbejdsstillinger samt symptomer på, at noget skal gøres. Guiden viser alle almindelige sygdomme i munden. Guiden skal animere plejepersonalet til selv at finde svaret på mange almindelige spørgsmål uden, at de skal læse lærebøger. En hjælp der er lige ved hånden, når man står overfor en borger. Kan man ikke finde løsningen, sender man et foto med spørgsmål til tandplejen, der så vil give et svar.

Med denne guide får plejepersonalet et redskab, der kan hjælpe med at gøre den daglige tandpleje så effektiv, at borgeren kan få nærende kost, undgå alvorlige sygdomme og ikke mindst besvare et sundt smil om munden.

 

Resultatet

Brugerne siger om Tandplejeguiden:

• ”Vi har jo ikke haft den mere end max 14 dage, men de første tilbagemeldinger er meget positive.”

• ”Det, der især er godt for medarbejderne, er det visuelle i app’en med alle videoerne og billederne.”

• ”Medarbejderne har fortalt, at sammenhængen mellem en udfordring i ernæringsstatus og tandstatus er blevet lettere at gennemskue, og vi har haft mange gode faglige snakke om hvilke komplikationer, det kan give at have en dårlig tandstatus.”

• ”Den faglige snak er suppleret med materialerne i app’en.”

• ”Vi kan rigtigt godt lide den, bruger den og vil gerne fortsætte med den.”

Sidst opdateret: 04.01.2020