Den gode overgang

Du er ved at afspille en video fra You Tube. Der vil placere en cookie på din PC/telefon/tablet.


Udfordringen

Husker du din første skoledag? Var den let eller svær? Vi ved, at det er vigtigt, at alle børn får en god overgang fra børnehave til skole – og der skal så lidt til. Der er brug for at formidle, hvordan forældre kan være med til at lette overgangen mellem daginstitution og skole. Ved at give forældrene praktiske anvisninger er der forventninger om, at børns overgang forløber mere glat.

Alle lærere, forældre og pædagoger i hele kommunen har særligt fokus på at skabe gode overgange for alle børn, der skal til at gå i skole. For nogle børn, kan det nemlig være forbundet med stor sorg at skulle forlade det trygge miljø i børnehaven og kammeraterne.

Løsningen

Der blev lavet en lille tegnefilm, der viser noget af det, der kan være svært for barnet. Filmen skal være med til at skabe dialog om emnet og give inspiration til arbejdet. Animationsfilmen kan bl.a. anvendes til informationsaftner i institutioner. Filmen supplerer og understøtter den information, som personalet giver til forældrene. Sammen med filmen er der produceret et dialog materiale, som kan fås ved henvendelse til DCUM - Dansk Center for Undervisningsmiljø.

 

Resultatet

Filmen er set over 4.200 gange og har været med at skabe opmærksomhed på børns vigtige overgang fra børnehave til skole.

Sidst opdateret: 04.01.2020