UNESCO Børneplakat-konkurrence

Mellemtrinnet (4.-6. klasse) i alle folkeskoler i Viborg Kommune inviteres til at deltage i Viborgs UNESCO børneplakatkonkurrence. Vi vil gerne bruge børnenes stemme og deres unikke evner til at skabe et visuelt sprog omkring FN´s Verdensmål til at lave en Viborg UNESCO børneplakatkonkurrence.

Fundamentet for UNESCO’s arbejde er FN’s verdensmål og med stort fokus på børn og unge, og med stærke, forpligtende værdier som social og kulturel mangfoldighed, uddannelse og ligestilling for alle. De kreative byer har en særlig opgave i at bruge kreativiteten som en vigtig faktor for bæredygtig samfundsudvikling. Kreative formidlingsformer er et afgørende redskab, hvis vi vil omsætte FN´s Verdensmål til konkrete handlinger, som alle kan forstå. Her kan Viborg gøre en stor forskel i verden.

Hver skole afvikler først en lokal konkurrence med en lokal præmie (2 biografbilletter). Derfor anbefaler vi også, at eleverne arbejder enkeltvis eller to sammen, Skolelederen udvælger vinderen ud fra kriteriet, hvilken tegning der bedst formidler og sætter fokus på de to verdensmål.

Mindre ulighed (mål 10) og Ligestilling mellem kønnene (mål 5).

Skolens lokale vinder-tegning videresendes til den samlede konkurrence senest tirsdag d. 8. september 2020 sammen med en kort tekst ved børnene på 4-6 linjer som fortæller om plakaten. 

Hver skoles vinderplakat udstilles - sammen med en kort tekst ved børnene på 4-6 linjer som fortæller om plakaten - i forbindelse med Viborg Animation Festival i september 2020, hvor den samlede vinder også udnævnes. 
Vinderplakaten bliver årets Viborg UNESCO-plakat og vil blive anvendt bredt i forbindelse med Viborgs status som UNESCO Creative City.

Læs mere på Kulturelt Lærings Centers hjemmeside

Sidst opdateret: 04.07.2020