Derfor animation

I Viborg ser vi ikke bare animation som underholdning og fortællinger til børn, men også som moderne, borgerinddragende og demokratisk kommunikation. For animation er et effektivt værktøj i et komplekst videnssamfund – animation kan netop forklare komplekse problemstillinger, så alle kan forstå det. Det er vedkommende kommunikation, der taler både til hjerne og hjerte.

Viborg er kendt for sit spirende animationsmiljø. Her ligger en af de bedste animationsskoler i verden, The Animation Workshop, og den kreative klynge for animationsvirksomheder Arsenalet udover en række andre virksomheder indenfor den kreative, visuelle industri. Det betyder, at Viborg har nogle helt særlige forudsætninger og muligheder for at udvikle og arbejde med animation.

I Viborg Kommune ser vi animation og visuel formidling så kraftfuld, at vi har animation som et strategisk indsatsområde, hvilket er vedtaget af Byrådet. Som den eneste kommune i Danmark har vi en egentlig Animationsstrategi, der vil udnytte de effektiviserings- og kvalitetsmæssige potentialer, der ligger i animation som kommunikation til og med borgere.

Animation i Viborg Kommune er nemlig en ambitiøs og langsigtet strategi og investering, der kræver kommunal involvering og finansiering

Sidst opdateret: 14.01.2019